Tickets kopen

Wielerlegende Jan Janssen 80 jaar

Wielerlegende Jan Janssen 80 jaar

Nootdorp, 19 mei 2020 – Jan Janssen, één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden, wordt vandaag 80 jaar. Een kroonjaar om extra stil te staan bij alle hoogtepunten uit zijn carrière. Door de Corona-crisis doen we dat vandaag op afstand, online. We doen dat echter niet alleen. Onder meer oud-wielrenners Hennie Kuiper, Theo de Rooij, Piet de Wit en Guido Reybrouck, maar ook Joop Atsma, de familie Tacx en wielrenner Sebastian Langeveld spreken de voormalig wereldkampioen warme woorden toe. Daarbij is het voor ieder die dat wilt, vandaag mogelijk om een bericht achter te laten voor de jarige.

Ode aan Jan Janssen
Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden. Hij won als eerste Nederlander de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje. Daarnaast werd hij wereldkampioen en won hij de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. De lijst is lang. “Redenen voor ons in overvloed om een Ode te brengen aan Nederlands allerbeste beste wielrenner ooit”, aldus organisator Gert-Jan Pruijn. In januari dit jaar werd al zijn bronzen beeld in zijn geboortedorp Nootdorp onthuld. Op 29 augustus a.s. stond een jaarlijks terugkerende toertocht gepland die de route van deze legende karakteriseert. “Het Corona virus heeft dit plan helaas in de war geschopt”, vervolgt Pruijn zijn verhaal. “We zijn ons wel aan het beraden op een alternatief, zodat men alsnog de route van een legende kan fietsen”.

80 kaarsjes
Vandaag mag Jan Janssen maar liefst 80 kaarsjes uitblazen. Een perfect moment om alsnog stil te staan bij alle hoogtepunten uit zijn carrière. Gert-Jan Pruijn over het initiatief: “We vieren op afstand met hem mee”. Het onlangs onthulde standbeeld is versierd. Mensen uit de wielerwereld hebben een boodschap voor hem ingesproken en vandaag kunnen andere geïnteresseerden dat ook doen. Hier kan men een bericht achterlaten. Via Social Media kan men door middel van een speciale filter een verjaardagskaart maken voor Jan. De organisatie zorgt dat al deze berichten bij hem terecht komen.

Feliciteer Jan
De felicitatievideo bekijken, of wil je Jan Janssen zelf ook feliciteren? Kijk dan hier om te lezen hoe je dat kunt doen.