Routes

Prachtige route door het Groene Hart

Tijdens deze Ode aan Jan Janssen heb je de keuze uit een route van 70 of 100 kilometer. Samen met Jan en de Toerclub Pijnacker hebben we een bijzondere route uitgezet. Een voormalige trainingsroute van Jan, daar weer het voor hem zo’n 65 jaar geleden begon! En dat is niet het enige bijzondere aan de routes. De 100 kilometer route van dit jaar bevat namelijk geen enkel stoplicht! Net als Jan vroeger, kun jij dit jaar dus zonder te stoppen doorfietsen! Dat is toch wel heel uniek in de drukke Randstad!

Het is bijzonder om te bedenken dat Jan hier zijn trainingsrondes heeft gefietst. En nog bijzonderder als je je bedenkt waartoe dat allemaal heeft geleid. Dichter bij het beleven van de route van een legende kom je niet. En om die beleving nóg leuker te maken is o.a. de start en finish volledig aangekleed in stijl van de Tour de France en de Vuelta en kom je onderweg diverse verwijzingen naar onze wielerlegende tegen.

 

Tussenstop met koffie en appeltaart

Halverwege beide routes is er een tussenstop bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Hier staat een heerlijke bak koffie (of thee) met appeltaart te wachten. Ipse de Bruggen is een plek waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wonen. De appeltaart die jij als deelnemer krijgt, zijn gebakken door de cliënten van EigenBereid, met appels uit de eigen boomgaard. Bijzonder toch?  Extra leuk is dat zowel de deelnemers aan de 70 als aan de 100 kilometer hier stoppen, extra veel gezelligheid dus!

 

Concept routes

Hieronder kun je de concept routes van de 70 en 100 km bekijken. De route van de 100 kilometer bevat 0 stoplichten!

 

>