Tickets kopen

Jan Janssen zijn eigen toertocht krijgt een vervolg

Jan Janssen is jarig en zijn eigen toertocht krijgt een vervolg

Nootdorp, 19 mei 2021 | Jan Janssen, één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden, blaast vandaag 81 kaarsjes uit. Om dit te vieren maakt de organisatie van de Ode aan Jan Janssen vandaag bekend een tweede editie van zijn eigen toertocht te organiseren. Op zaterdag 28 augustus rijden de deelnemers aan de Ode aan Jan Janssen weer een mooie route van 100 kilometer dwars door het Groene Hart, over een voormalige trainingsroute van Jan Janssen. Jouw kans om in de voetsporen van Nederlands eerste Tour- en Vuelta-winnaar te treden. Start & finish zijn dit jaar bij Restaurant Buytenhout aan de Dobbeplas in Nootdorp.

Route
In samenwerking met de Toerclub Pijnacker en Jan Janssen is de route van de Ode aan Jan Janssen dit jaar verder verbeterd. De route gaat niet meer door Alphen aan den Rijn, maar door het geweldige natuurgebied rond de Nieuwkoopse Plassen. Jan Janssen is zelf erg enthousiast over de route: “65 jaar geleden fietste ik hier mijn trainingsrondje. De uren die ik hier op de fiets doorbracht hebben tot veel bijzonders geleid. De route is prachtig. Bijzonder dat je in het drukke Westen nog steeds zo’n mooie, rustige tocht nagenoeg zonder stoplichten kunt fietsen. Om langs mijn bronzen beeld in de Dorpsstraat in Nootdorp te fietsen, maakte het helemaal compleet!”. Tijdens de Ode aan Jan Janssen fietsen de deelnemers dus letterlijk in de voetsporen van Jan Janssen.

Tussenstop
Halverwege de route is er een tussenstop bij Ipse de Bruggen in Zwammerdam. Hier staan een heerlijke bak koffie (of thee) met appeltaart te wachten op de deelnemers. Ipse de Bruggen is een plek waar mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wonen. De appeltaart die de deelnemers krijgen zijn gebakken door de cliënten van EigenBereid, met appels uit de eigen boomgaard. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om een geweldige fietsdag te beleven.

Start & finish
De start & finish zijn dit jaar opnieuw in Nootdorp, het geboortedorp van Jan Janssen. Echter zijn de start & finish van de Ode aan Jan Janssen dit jaar bij restaurant Buytenhout. Een geweldige locatie aan de Dobbeplas waar een gezellige afsluiting aan het water gegarandeerd is!

Fiets ook mee!
Ben jij ook enthousiast geworden en wil jij deze bijzondere route meebeleven? Schrijf je dan nu in via www.odejanjanssen.nl. Heb je eindelijk weer iets leuks om naar uit te kijken en kun je gaan starten met jouw voorbereiding!