Ode aan Jan Janssen 2021

Derde editie Ode aan Jan Janssen

 

Op zaterdag 10 september 2022 stappen we op de fiets om een ode te brengen aan Nederlands meest succesvolle wielrenner aller tijden: Jan Janssen. Kies tijdens deze unieke wielertocht uit een route van 70 of 100 kilometer en herbeleef alle spraakmakende hoogtepunten uit zijn carrière. Samen fietsen wij over de voormalige trainingsroutes van Jan, dwars door het Groene Hart, daar waar het voor Jan zo’n 65 jaar geleden begon. De start & finish zijn in zijn geboortedorp Nootdorp en we fietsen natuurlijk langs het door ons gerealiseerde standbeeld van Jan in Nootdorp.

Beleef je de route van Jan met ons mee? Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro, dit is inclusief een Hollandse stop met koffie/thee en versgebakken appeltaart. Koop hier je tickets en fiets mee tijdens de Ode aan Jan Janssen 2022.

 

17/09

Datum

Nootdorp

Startplaats

100km

Afstand

1

Stop

Aftermovie eerste editie

Bekijk de aftermovie van de eerste succesvolle coronaproof editie van de Ode aan Jan Janssen. Er fietsten vorig jaar ruim 350 liefhebbers mee en ook De Nederlandse legende zelf, welke net 80 jaar was geworden, fietste mee. Goed nieuws: ook in 2022 is Jan aanwezig!

Na afloop was Jan, net als alle deelnemers, vol lof: “65 jaar geleden fietste ik hier mijn trainingsrondje. De uren die ik hier op de fiets doorbracht hebben tot veel bijzonders geleid. De route was prachtig. Bijzonder dat je in het drukke Westen nog steeds zo’n mooie, rustige tocht nagenoeg zonder stoplichten kunt fietsen. Om net voor de finish langs mijn bronzen beeld te fietsen, maakte het helemaal compleet!”. Jan beloofde ons nog zeker 10 keer mee te fietsen!

Ode aan Jan Janssen 2020 & 2021

Deze wielerfans gingen je voor

Ode aan Jan Janssen

Wordt mogelijk gemaakt door