Het verhaal

Het verhaal

Jan Janssen is één van de meest succesvolle Nederlandse wielrenners aller tijden. Hij werd wereldkampioen, won Parijs-Roubaix en schreef als eerste Nederlander zowel de Ronde van Spanje als de Ronde van Frankrijk op zijn naam. De lijst is lang. Redenen in overvloed om een ode te brengen aan Nederlands allerbeste beste sprinter. Vele ideeën leidden tot een bronzen beeld. In januari jl. onthulden we deze in Nootdorp: het geboortedorp van Jan. Alleen een beeld vonden we niet genoeg. Daarom voegen we maar al te graag een jaarlijks terugkerende toertocht aan toe, die de route van deze legende karakteriseert.

Op 28 augustus a.s. stappen we met elkaar op de fiets voor een route van 100 kilometer en beleven we alle hoogtepunten uit zijn carrière opnieuw. Hoe kan dat beter dan te starten waar de route van deze levende legende begon: in zijn geboortedorp Nootdorp. Wil je de route van Jan ook beleven? Schrijf je dan in.

Onthulling bronzen beeld Jan Janssen

Op 27 januari jl. was de onthulling van het bronzen beeld van Jan Janssen. Onder meer zijn wielervriend Joop Zoetemelk en de burgermeester van Pijnacker-Nootdorp Francisca Ravestein waren bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig. Na Joop Zoetemelk (in Rijpwetering) heeft nu ook deze wielerheld een bronzen beeld. “We zijn als gemeente bijzonder trots dat een Tour de France winnaar zulke banden heeft met onze gemeente”, aldus burgemeester Ravestein.
Het beeld is een beeltenis van zijn karakteristieke houding op de fiets en het staat in de Dorpsstraat in Nootdorp. Het prachtige kunstwerk is van Wil van der Laan.

Lees meer

1964

Wereldkampioen Wielrennen

1967

Eerste Nederlandse winnaar Vuelta

1968

Eerste Nederlandse winnaar Tour de France

50

Grote overwinningen 1961-1972